dimecres, 19 de maig del 2010

Cursa d’Alta Muntanya de Berga 2010

Aquest passat diumenge 16 de maig 200 corredors i corredores van disputar la Cursa d’Alta Muntanya de Berga, segona prova de la Copa Catalana de Curses, i probablement la cursa més dura del calendari. Organitzada per l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, la cursa tenia un circuit de més de 31 quilòmetres amb 2.100 metres de desnivell positiu. L’itinerari va transcórrer per les serres de Queralt, els Rasos de Peguera i la Figuerassa.

Les dones van sortir a ¾ de 9 del matí, i aviat es va veure una interessant disputa entre l’Ester Hernàndez (Ctre. Exc. Súria) que va estirar el grup des de l’inici, i la vencedora final Núria Picas (Independent). L’Ester va marcar el ritme al principi, i es va mantenir al capdavant fins a la pujada de la baga de Peguera. A partir d’allà la Núria en una demostració de força va posar-se al davant i va augmentar la diferència fins a més de 10 minuts a l’arribada.

En categoria masculina el corredor local Joan Freixa (A.E. Mountain Runners del Berguedà) va imposar un ritme molt fort només sortir que ningú més va poder seguir, però no tenia la intenció d’acabar la cursa sencera, sinó només fins als Rasos. Alguns corredors que van provar de seguir-lo ho van pagar car. El guanyador final va ser el també local Pau Bartoló (A.E. Mountain Runners del Berguedà), que va fer una cursa molt intel•ligent. Coneixedor de la duresa del terreny va sortir prudent, i va augmentar el ritme progressivament. Abans d’afrontar l’última baixada Pau Bartoló i Josep Ma. Pijuan (Borges) van passar junts, i no va ser fins a la tècnica baixada de la Figuerassa que el Pau es va distanciar entrant en línia de meta amb mig minut de marge.

Molts corredors van lloar la bellesa del circuit, així com el seu nivell d’exigència. A la part alta de l’itinerari, als Rasos de Peguera, es va trepitjar neu, i els trams de baixada estaven molt humits. Destacar també el tram tècnic de la Torre de l’Enginyer, on corredors i corredores van haver de baixar ajudant-se amb una corda. Es tracta realment d’una cursa d’alta muntanya.

Finalment corredores i corredors, acompanyants i organitzadors van compartir les experiències tot dinant en una carpa instal•lada al lloc de l’arribada.

La propera cita de la Copa Catalana no es mou del Berguedà. Serà la cursa Pedraforca – Saldes, el dia 20 de juny. Més informació a: http://www.mountainrunners.eu/