CRÒNICA 1ª PROVA COPA D’ ESPANYA XI CURSA DE MUNTANYA VALL DE SÓLLER

COMPETICIÓ: Copa d’Espanya de curses de Muntanya

DISTÀNCIA: 23 km

DESNIVELL EN POSITIU: 1600 m

Nº DE PARTICIPANTS: 237

PUNT MÉS ALT: 1091 m Puig de l’Ofre

A l’illa de Mallorca a començat la Copa d’ Espanya de Curses de Muntanya que en aquesta temporada constarà de quatre proves:

• 2 de maig: XI Cursa de Muntanya Vall de Sóller (Sóller / Mallorca) - 23,500 km y 1.600 m desnivel positivo - Coeficiente: 38 - Organiza: Club de Muntanya i Escalada Sóller

• 18 Juliol: VI Camille Extreme (Isaba / Navarra) - 31,400 km y 1.950 m desnivel positivo - Coeficiente: 61 - Organiza: Asociación Deportiva de Isaba

• 5 setembre: VIII Cross de Montaña Subida al San Millán (Pradoluengo / Burgos) - 31 km y 2.040 m desnivel positivo - Coeficiente: 63 - Organiza: Club Montañeros de Pradoluengo

• 26 Setembre: X Fons de la Tardor - La Vall d’Uixó (La Vall d’Uixó / Castellón) - 24.700 km y 1.780 m desnivel positivo - Coeficiente: 44 - Organiza: Centre Excta. La Vall d’Uixó.

(Sólo para Federados FEDME)

Una cursa que s’endinsa per uns paratges de gran bellesa dins la serra de Tramuntana, sempre amb unes vistes força espectaculars, ressegueix una part del Gr- 221 més conegut com la Ruta de pedra en sec. Amb passos força tècnics tant de pujada com de baixada va fer esmerar als corredors.

El guanyador va ser Tofol Castañer, ex soci del Club, amb un temps de 2:11:01 molt seguit de prop pel nostre soci més premiat: Agustí Roc amb un temps de 2:11:18.

Pel que fa a les noies la guanyadora va ser Blanca Serrano amb un temps de 2:48:34 i la segona Mª Cruz Aragon 2:49:37. I de les conegudes podem destacar la 5ª posició de Sara Vila ( C.E. Solsonès) amb 3:05:24 i en 6ª posició Lola Brusau ( U.E.C. Anoia) amb 3:05:10, que va guanyar la cursa del triangular de Berga-Resort.

Des del Club volem felicitar a l’Agustí i li volem donar ànims per poder seguir en aquest nivell a les curses.

Recordem també que el campionat d’Espanya Individual i per seleccions autonòmiques es diputarà el pròxim 30 de Maig a Sabiñánigo: VI Puyada a Oturia.

I el campionat d’Espanya per Clubs es disputarà al 10 d’Octubre a Gasteiz: 1ª Carrera por Montaña Vitoria-Gasteiz.